Czech Nymphing Masterclass

Hoe zou je het vinden om op de mooiste rivieren van Tsjechië te vissen en bovendien de verbazingwekkende vistechniek Czech Nymphing van de coach van het Tjechische Vliegvisteam te leren, Jiri Klima?
Het is zo’n ongelofelijk effectieve manier van vissen dat zelfs Oliver Edwards enthousiast werd en er zelfs een aparte video/DVD over heeft gemaakt. Als je de Czech Nymphing-techniek goed beheerst zijn vangsten van 40 tot 80 vissen per dag per persoon heel goed mogelijk.
In oktober 2003 werd de eerste Czech Nymphing Masterclass(CNM) georganiseerd. Wegens de grote belangstelling, zijn er in het voorjaar van 2004 weer drie masterclasses gehouden, in het najaar van 2004 twee en in het voorjaar van 2005 - 2009 steeds één masterclass. De organisatie ontving deelnemers uit tien verschillende landen: Denemarken, Duitsland, België, Engeland, Schotland, Verenigde Staten, Canada, Australie en Japan en natuurlijk Nederland.

De cursussen worden georganiseerd met de volgende doelen:


Czech Nymphing Masterclass demonstratie aan de Jizera ...

leren van de Czech Nymphing techniek,
kennismaken met het prachtige (vliegvis-) land Tsjechië,
ontmoeten van nog onbekende vliegvissers, zo mogelijk uit verschillende landen, om daardoor vliegvissend Europa dichter bij elkaar te brengen.

Theorieles...

CNM heeft dus promotionele en ideële motieven. Hierdoor is de CNM niet commercieel van opzet en kan de reissom laag gehouden worden.


(C) 2004 - All rights reserved

Print this page