Czech Nymphing Masterclass juni 2010

met Jírí Klíma

De laatste Czech Nymphing Masterclasses vond plaats in juni 2009 met deelnemers uit vijf verschillende landen.
Tijdens de Czech Masterclass van juni 2007 was ook het complete Australische vliegvisteam aanwezig dat meteen na de masterclass doorreisde naar Finland om aan het wereldkampioenschap vliegvissen deel te gaan nemen.
In dit wereldkampioenschap, waaraan de beste vliegvissers van de wereld deelnamen, boekte het Australische team hun beste resultaat ooit: de 9e plaats van de totaal 22 teams! Als ze beter hadden gepresteerd op het onderdeel “reservoir fishing” had een tweede plaats zelfs mogelijk geweest!!
De manager van het Australische team mr. Brian McCullagh verklaarde dat de Czech Nymphing Masterclass, met de instructie van Jiři Klima, beslissend is geweest voor hun goede resultaten.


Waarom zou ik deelnemen aan deze masterclass?

Ik wil een betere visser worden die ook tot de categorie gaat behoren die 80% van alle vis vangt
Ik wil de rivier nu eens beter kunnen lezen
Ik wil het vissen met de nimf gaan leren, om deze naast het vissen met de droge vlieg te gebruiken
Ik wil vis vangen op de uren dat de vis niet stijgt (dat is dus grofweg tussen 9.00 uur – 20.00 uur!!)
Ik wil kennismaken met een voor mij nu nog onbekend vliegvisland
Ik wil als wedstrijdvliegvisser mijn vaardigheden verbeteren zodat ik betere resultaten kan boeken
Ik wil een relaxte visvakantie hebben waarin alles voor mij is geregeld: vergunningen, gidsen, volpension accommodatie en prettig gezelschap van andere vliegvissers waar ik ook veel van kan leren
Ik wil de kans pakken om de meest effectieve vliegvistechniek te leren (Czech Nymphing) van een van de beste vliegvissers ter wereld: Jiri Klima


Jiri Klima The River God

Wil je een complete vliegvisser worden?

Tijdens de masterclass in Oktober 2006 deden twee vliegvissers mee die nog maar twee jaar met de vlieg visten en gemiddeld hooguit 10 vissen op een dag vingen met voornamelijk de droge vlieg. Na de Czech Nymphing Masterclass schoot hun gemiddelde omhoog. Ze waren in staat om op momenten dat de vis niet steeg, toch vis te vangen. Kortom, ze waren complete vliegvissers geworden die naast het vissen met de droge vlieg voortaan ook met de nimf verrassende resultaten boekten.


De resultaten van deze CNM waren onder meer:

Het goed kunnen toepassen van de Czech Nymphing vistechniek door bijvoorbeeld te vissen met een zeer lichte hengel: AFTMA 2 (!)
Het beter kunnen lezen van de rivier (waar in de rivier kun je de meeste vis verwachten)
Het toepassen van andere nimftechnieken: doordat Jíři je leert om met een zeer lichte hengel en lijn te Czech Nymphen, ben je in staat om al werpend en vissend over te schakelen van het vissen met een korte lijn (Czech Nymphing) naar het vissen met een langere lijn (stroomopwaarts en stroomafwaarts nimfen), al naar gelang de omstandigheden dat vragen. Dit vereist het vissen met zeer lichte (!) nimfen en een perfect uitgebalanceerde uitrusting: een leader die de juiste dikte (0,08 en 0,10 !) en lengte heeft, nimfen die niet te zwaar zijn en natuurlijk in de rivier de plekken opzoeken waar je de meeste vis kunt verwachten.

Deelnemers uit de gehele wereld

Sinds de masterclass begon met Jíři Klíma, hebben vliegvissers uit diverse landen er aan deelgenomen, onder meer uit Schotland, Japan, Verenigde Staten, Engeland, Canada, Duitsland en Holland. Allen waren het erover eens, Jíři Klíma is van wereldklasse. Lees maar eens de testimonial van de nummer één van Canada, mr Todd Oishi op zijn website www.bcflyfishingadventures.com of op de Tsjechische website www.czechnymphs.com
Op die laatste site kun je ook een interview lezen van Jíři Klíma onder de titel “River God”.


Waar wordt de Czech Nymphing Masterclass gehouden?

De Czech Nymphing Masterclass vindt plaats in het zuiden van Tsjechië/Bohemen. Je zult onder meer gaan vissen in de beroemde rivier de Vltava, beter bekend als de Moldau die een paar honderd kilometer later door de prachtige hoofdstad Praag stroomt. De rivieren in de omgeving van de masterclass zitten vol met vlagzalm, bruine forel en regenboog forel.


De reissom per persoon € 570,-

Inbegrepen:
- gebaseerd op een twee-persoons kamer
- visvergunningen
- 6 overnachtingen en 5 dagen vissen
- hotel met ontbijt, lunch en diner
- instructie van Jíři Klíma (vliegvissen én vliegbinden)

Aankomst: donderdag 3 juni 2010
Vertrek: woensdag 9 juni 2010Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Tight Lines,
Robert Borrenbergs
Organisatie Czech Nymphing Masterclass


P.S. De heer Karel Krivanec (vriend van mij en schrijver van de bestseller "Czech Nymphs" heeft vanaf 2009 de organisatie van de Czech Nymphing Master Class van mij overgenomen. Robert Borrenbergs doet de promotie.


(C) 2004 - All rights reserved

Print this page